5.3.07

nuke me once, shame on you, fool me twice, shame on me

Då var det dags igen...Trodde ni kärnkraftens stora bolag bara sysslade med Europa och Kina, så hade ni fel!

Det har gått lite trögt så nu vill dem 'investera' i Sydamerika så att alla dessa 'fattiga barn' kan få sin energi från ett 'rent alternativt'.


Och dem har jobbat som galningar. Speciellt i Chile...för att sedan vandra över till grannarna. En hel ny 'domino effekt' som gamla Kissinger någon gång sade.

Sverige är så klart en viktig del av det hela. Tydligen så är en viss Sergio Bitar (en rik man som har gjort karriär som en dålig minister) "inbjuden" till Svedala och Mona Sahlins övertagande av Socialdemokraterna. Man skulle kunna tro att det är konstigt att en mindre politiker som han, reser till Norden. Man skulle också kunna tro att han vill veta mer om Sveriges nedrustning...

Hans resa är 100% personlig. Ingen i Chile har gett honom rätt att strutta runt Forsmark eller Vasa Stan. Och han reser inte så att han kan bada i Stockholms vatten eller undersöka Tjernobyls hemska effekter.

Nej, kära vänner, han reser så att han kan fortsätta med hans (och sina partners) lobby för 3 kärnkraftverk i södra Chile coh samtidigt få lite pengar i sitt partis kassa.

Naturligtvis så har han (och sina partners) missuppfattat Chiles klara motstånd inte bara emot bolagen och dessa chilenare som säljer vår natur. Samma natur som många betalar dyrt för att lära känna.

Vi tror att Bitar och hans gäng borde lämnas utanför Socialdemokratins möte.

Och vi skäms när vi ser att en slags chilenare som (och bara tänker på sig själva och framförallt sina partners) försöker utnyttja gamla bekanta.

Mona, det är inte så svårt att säga "Nej Tack Till Kärnkraft Bitar!" med kraft i halsen. Ingen vill ha honom i Chile så svenska Socialdemokratin inte tvungen att göra affärer med honom...PROXIMAMENTE ANTINUCLEAR CHILE!

No hay comentarios.: